Špízy s tajomstvom a pečenými zemiakmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 131160x
Tiež máte radi prekvapenia? Ochutnajte tieto špízy so sušenou slivkou v anglickej slanine. Zaručene si pochutnáte.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | thajská zelená kari pasta |
1/2 balíčku | sušené slivky |
olivový olej | |
20 dkg | anglická slanina (plátky) |
1 kg | kuracie prsia |
3 ks | cibula |
príloha: | |
10 ks | zemiaky |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso pokrájame na kocky. Pripravíme si anglickú slaninu, do ktorej zabalíme mäso a slivky. Napichujeme striedavo kúsok mäsa vo slanine, kúsok cibule, mäso, opäť cibuľu, slivky vo slanine a postup opakujeme tak, že práve slivka vo slanine je napichnut uprostred. Špízy nakoniec potrieme thajskú zelenú karí pastou a necháme v chlade preležať. Medzitým si na plechu dáme piecť zemiaky pokrájané na kúsky - pri 180 ° C sa pečú asi 40 minút. Pred ich dopečením môžeme začať s tepelnou úpravou špízov. Na rozpálený olej vložíme špízy a opečieme ich z jednej strany, po ich otočenie je prelejeme trochou olivového oleja a priklopíme pekáčik pokrievkou. Pečieme ešte asi 10 minút. Na tanieri podávame so zeleninou a zdobíme pokrájanými slivkami.