Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špízy s tajomstvom a pečenými zemiakmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131160x
Špízy s tajomstvom a pečenými zemiakmi

Tiež máte radi prekvapenia? Ochutnajte tieto špízy so sušenou slivkou v anglickej slanine. Zaručene si pochutnáte.

vytlačiť recept Špízy s tajomstvom a pečenými zemiakmi
recept Špízy s tajomstvom a pečenými zemiakmi
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky thajská zelená kari pasta
1/2 balíčku sušené slivky
olivový olej
20 dkg anglická slanina (plátky)
1 kg kuracie prsia
3 ks cibula

príloha:

10 ks zemiaky

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso pokrájame na kocky. Pripravíme si anglickú slaninu, do ktorej zabalíme mäso a slivky. Napichujeme striedavo kúsok mäsa vo slanine, kúsok cibule, mäso, opäť cibuľu, slivky vo slanine a postup opakujeme tak, že práve slivka vo slanine je napichnut uprostred. Špízy nakoniec potrieme thajskú zelenú karí pastou a necháme v chlade preležať. Medzitým si na plechu dáme piecť zemiaky pokrájané na kúsky - pri 180 ° C sa pečú asi 40 minút. Pred ich dopečením môžeme začať s tepelnou úpravou špízov. Na rozpálený olej vložíme špízy a opečieme ich z jednej strany, po ich otočenie je prelejeme trochou olivového oleja a priklopíme pekáčik pokrievkou. Pečieme ešte asi 10 minút. Na tanieri podávame so zeleninou a zdobíme pokrájanými slivkami.

Komentáre k receptu Špízy s tajomstvom a pečenými zemiakmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty