Špikovaný kurací steak
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 29984x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | kuracie prsia |
3 ks | farebná paprika |
50 g | slanina |
1/2 ks | menšia cibuľa |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Papriky očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na prúžky. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Zo slaniny odkrojíme niekoľko hranolčekov na špikování mäsa a zvyšok pokrájame na jemné kocky. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme, najlepšie kĺby prstov. Potom mäso prošpikujeme slaninou a okoreníme. Potrieme olejom a necháme hodinu rozležet. V kastrůlku rozškvaríme slaninu, na ktoré necháme speniť cibuľku. Vmiešame papriky a podlejeme trochou vývaru. Pod pokrievkou podusíme asi 5 minút. Prešpikovaná kuracie prsia sprudka opečieme z oboch strán, na malom množstve oleja. Preložíme ich do zapekacej misky, prelejeme je podušenými paprikami aj so šťavou av predhriatej rúre necháme asi 10 minút dopiecť. Kuracie steaky zapekané s farebnými paprikami a slaninou podávame s ryžou, ale chutí is vareným zemiakom.