Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špikovaný kurací steak

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29984x
Špikovaný kurací steak

Špikovaný kurací steak zapečený s farebnými paprikami podávame s ryžou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Špikovaný kurací steak
recept Špikovaný kurací steak sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 plátky kuracie prsia
3 ks farebná paprika
50 g slanina
1/2 ks menšia cibuľa

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej
vývar

Postup prípravy receptu

Papriky očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na prúžky. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Zo slaniny odkrojíme niekoľko hranolčekov na špikování mäsa a zvyšok pokrájame na jemné kocky. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme, najlepšie kĺby prstov. Potom mäso prošpikujeme slaninou a okoreníme. Potrieme olejom a necháme hodinu rozležet. V kastrůlku rozškvaríme slaninu, na ktoré necháme speniť cibuľku. Vmiešame papriky a podlejeme trochou vývaru. Pod pokrievkou podusíme asi 5 minút. Prešpikovaná kuracie prsia sprudka opečieme z oboch strán, na malom množstve oleja. Preložíme ich do zapekacej misky, prelejeme je podušenými paprikami aj so šťavou av predhriatej rúre necháme asi 10 minút dopiecť. Kuracie steaky zapekané s farebnými paprikami a slaninou podávame s ryžou, ale chutí is vareným zemiakom.

Komentáre k receptu Špikovaný kurací steak (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty