Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špenátový závin s kuriatkom aj bez

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 47132x
Špenátový závin s kuriatkom aj bez

Výborná, ľahká a zdravá večera či ľahší obed.

vytlačiť recept Špenátový závin s kuriatkom aj bez
recept Špenátový závin s kuriatkom aj bez
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
korenie

cesto:

1 balíček lístkové cesto

na potření:

1 ks žĺtok

náplň:

100 g strúhaný syr
2 ks vajcia
cibula
450 g mrazený špenát
150 g kuracie mäso (prsné alebo stehennej rezeň)
cesnak

podľa potreby:

olivový olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Cibuľu ošúpeme, nasekáme nadrobno a dozlata opražíme. Špenát podusíme asi 5 minút, scedíme tak, aby sa aj ďalej mohol variť, ale nebolo v ňom moc vody. Pridáme mlieko, prelisovaný cesnak, opraženou cibuľku, korenie a soľ. Varíme ešte asi 5 - 10 minút. Medzitým si nakrájame mäso na malé kúsky, osolíme, okoreníme, popr. pridáme koreniny, ktoré máme radi. Sprudka osmažíme na troške olivového oleja. Kto mäso neje, môže ho samozrejme vynechať. Cesto rozvaľkáme na tenký plát, posypeme polovicou nastrúhaného syra (eidam, balkánsky syr, osobne odporúčam syry ementálskeho typu), poukladáme špenát (vytlačíme z neho čo najviac vody), rovnomerne poukladáme kúsky mäsa, nasypeme zvyšok syra. Zrolujeme do závinu a povrch potrieme žĺtkom. Špenátový závin pečieme dozlata asi 20 - 25 minút. Špenátový závin s kuriatko aj bez podávame teplý aj studený, najlepšie s čerstvou zeleninovou oblohou.

Komentáre k receptu Špenátový závin s kuriatkom aj bez (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty