Špenátové hniezda
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 80793x
Recept na štyri porcie. Vhodné aj pre začiatočníkov a vegetariánov. Špenátová hniezda sú výborným bezmasým pokrmom.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | mrazený špenát |
2 strúčiky | cesnak |
1 balíček | špagety |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
voda | |
tuk | |
mlieko | |
príloha: | |
4 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Na rozpustený tuk dáme špenát, trochu posolíme a roztlačíme do neho olúpaný cesnak. Varíme za podlievania vodou alebo mliekom a miešame. Dávame pozor, v tomto štádiu pokrm prská. 20 minút povaríme, pridáme vajíčko a rozvaríme. Zahustíme múkou a dochutíme soľou a korením. Špagety uvaríme podľa návodu. Pekáč vymažeme olejom a rovnomerne do neho rozložíme špagety. Na špagety nalejeme uvarený špenát, dáme do rúry a pečieme asi 15 - 20 minút na 225 ° C - 250 ° C. Pečieme, až sú špagety, ktoré nie sú zaliate špenátom na krajoch, opečené. Zvlášť v panvičke usmažíme Volské oči. Obsah pekáča rozdelíme na štvrtiny a na každú porciu špenátových hniezd položíme volské oko.