Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špenátové hniezda

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 80793x
Špenátové hniezda

Recept na štyri porcie. Vhodné aj pre začiatočníkov a vegetariánov. Špenátová hniezda sú výborným bezmasým pokrmom.

vytlačiť recept Špenátové hniezda
recept Špenátové hniezda
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček mrazený špenát
2 strúčiky cesnak
1 balíček špagety
1 ks vajcia

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

voda
tuk
mlieko

príloha:

4 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Na rozpustený tuk dáme špenát, trochu posolíme a roztlačíme do neho olúpaný cesnak. Varíme za podlievania vodou alebo mliekom a miešame. Dávame pozor, v tomto štádiu pokrm prská. 20 minút povaríme, pridáme vajíčko a rozvaríme. Zahustíme múkou a dochutíme soľou a korením. Špagety uvaríme podľa návodu. Pekáč vymažeme olejom a rovnomerne do neho rozložíme špagety. Na špagety nalejeme uvarený špenát, dáme do rúry a pečieme asi 15 - 20 minút na 225 ° C - 250 ° C. Pečieme, až sú špagety, ktoré nie sú zaliate špenátom na krajoch, opečené. Zvlášť v panvičke usmažíme Volské oči. Obsah pekáča rozdelíme na štvrtiny a na každú porciu špenátových hniezd položíme volské oko.

Komentáre k receptu Špenátové hniezda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty