Špenátové gnocchi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 70113x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 - 4 lyžíc | olivový olej |
3 strúčiky | cesnak |
1 balíček | zemiakové gnocchi |
1 ks | cibula |
100 ml | smotana na šľahanie |
500 g | mrazený špenát |
1/4 lyžičky | soľ |
na ozdobu: | |
strúhaný syr |
Postup prípravy receptu
Zemiakové gnocchi pripravíme podľa návodu na obale. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak tiež očistíme a nakrájame ho na plátky. V hrnci alebo vyššej panvici rozohrejeme olej. Speníme v ňom cibuľu. Pridáme špenát a plátky cesnaku a zmes chvíľu podusíme. Špenát zalejeme smotanou a podľa chuti osolíme, prípadne okoreníme. Do pripravenej špenátovej omáčky vmiešame uvarené gnocchi. Špenátové gnocchi ihneď podávame. Pri podávaní ich môžeme posypať trochou syra.