Špenátová polievka so smotanou a vajcami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 9497x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mletý korenie | |
2 lyžice | maslo |
1 balíček | mrazený špenát |
1 ks | cibula |
1 kocka | masox |
2 - 4 ks | vajcia |
3 lyžice | hladká múka |
petržlen | |
2 dl | smotana |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľku. Pridáme hladkú múku a pripravíme tzv cibuľovou zápražku. Potom ju zalejeme 3 / 4 litrom vody a pridáme 1 masox. Všetko privedieme k varu a primiešame rozmrazení špenát, výborný je hrubo sekaný. Špenátové polievku povaríme asi 10 minút. Potom ju zalejeme smotanou, ktorú necháme prejsť varom a dochutíme soľou a korením. Na tanieri do pridáme do hotovej špenátovej polievky nakrájaná uvarené vajcia. Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť polievku z brokolice, mrkvy alebo póru. Vajcia môžeme tiež rozšlehat av polievke je nechať zraziť. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Špenátové polievku so smotanou a vajciami podávame najlepšie teplú.