Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špenátová plnka

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 145300x
Špenátová plnka

Plnka sa podáva k mäsu alebo sa do mäsa môže napchať ako náplň. Najlepšie chutí s bravčovým mäsom.

vytlačiť recept Špenátová plnka
recept Špenátová plnka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

  petržlen
60 g slanina
1 ks vajcia
2 lyžice smotana
60 g strúhanka
  rozmarín
60 g parmezán
2 strúčiky cesnak
500 g špenát listový

Postup prípravy receptu

Špenát krátko podusíme v horúcej vode, aby povädnutá. Vodu zlejeme a schováme. Špenát nasekáme najemno a zmiešame s ochutenou strúhankou s bylinkami, nadrobno nakrájanú slaninou, parmezánom, vajcom, cesnakom, smotanou, petržlenom a rozmarínom. Ak je plnka moc suchá, tak prilejeme buď víno alebo vodu zo špenátu. Plnku potom dáme do vymastenej zapekacej formy a upečieme.

Komentáre k receptu Špenátová plnka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty