Špenátová plnka
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 145300x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
petržlen | |
60 g | slanina |
1 ks | vajcia |
2 lyžice | smotana |
60 g | strúhanka |
rozmarín | |
60 g | parmezán |
2 strúčiky | cesnak |
500 g | špenát listový |
Postup prípravy receptu
Špenát krátko podusíme v horúcej vode, aby povädnutá. Vodu zlejeme a schováme. Špenát nasekáme najemno a zmiešame s ochutenou strúhankou s bylinkami, nadrobno nakrájanú slaninou, parmezánom, vajcom, cesnakom, smotanou, petržlenom a rozmarínom. Ak je plnka moc suchá, tak prilejeme buď víno alebo vodu zo špenátu. Plnku potom dáme do vymastenej zapekacej formy a upečieme.