Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špenátová pizza

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21561x
Špenátová pizza

Pizza s náplňou zo špenátových listov, cesnaku a sypaná eidamu.

vytlačiť recept Špenátová pizza
recept Špenátová pizza sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olivový olej
350 ml smotana na varenie
soľ
korenie na pizzu
4 - 5 strúčikov cesnak
1/2 lyžice hladká múka
150 g eidam
300 g mrazený listový špenát

na potření:

paradajkový pretlak alebo kečup

podľa potreby:

cesto na pizzu

Postup prípravy receptu

Na recept použijeme obľúbené cesto na pizzu, ktoré vyvaľkáme alebo rukami vypracujeme do kruhu. Môžeme použiť už hotové pizza korpusy, ale nie sú tak dobré. Na "náplň" použijeme čerstvý listový špenát, ktorý nasekáme. Môžeme použiť aj mrazený listový špenát (nie pretlak). Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Vo vyššej panvici rozohrejeme olivový olej, vložíme špenát a podusíme (necháme rozmraziť). Za občasného miešania počkáme, až sa odparí takmer všetka voda. Ku špenátu primiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali pol lyžičku preosiatej hladkej múky. Špenát prevarte a nakoniec pridáme cesnak premiešaný so soľou. Na pizza placky, ktoré sme presunuli na veľký plech vyložený papierom na pečenie a potreli paradajkovým pretlakom alebo kečupom, rozotrieme špenátové zmes. Nakoniec posypeme korením na pizzu a nastrúhaným eidamu. Špenátové pizzu pečieme v predhriatej rúre, kým nie sú okraje zlatisté. Podávame najlepšie ihneď po upečení, kým pizza krásne vonia a je chrumkavá.

Komentáre k receptu Špenátová pizza (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt