Špenátová pizza
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23801x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžice | hladká múka |
150 g | eidam |
300 g | mrazený listový špenát |
olivový olej | |
350 ml | smotana na varenie |
soľ | |
korenie na pizzu | |
4 - 5 strúčikov | cesnak |
na potření: | |
paradajkový pretlak alebo kečup | |
podľa potreby: | |
cesto na pizzu |
Postup prípravy receptu
Na recept použijeme obľúbené cesto na pizzu, ktoré vyvaľkáme alebo rukami vypracujeme do kruhu. Môžeme použiť už hotové pizza korpusy, ale nie sú tak dobré. Na "náplň" použijeme čerstvý listový špenát, ktorý nasekáme. Môžeme použiť aj mrazený listový špenát (nie pretlak). Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Vo vyššej panvici rozohrejeme olivový olej, vložíme špenát a podusíme (necháme rozmraziť). Za občasného miešania počkáme, až sa odparí takmer všetka voda. Ku špenátu primiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali pol lyžičku preosiatej hladkej múky. Špenát prevarte a nakoniec pridáme cesnak premiešaný so soľou. Na pizza placky, ktoré sme presunuli na veľký plech vyložený papierom na pečenie a potreli paradajkovým pretlakom alebo kečupom, rozotrieme špenátové zmes. Nakoniec posypeme korením na pizzu a nastrúhaným eidamu. Špenátové pizzu pečieme v predhriatej rúre, kým nie sú okraje zlatisté. Podávame najlepšie ihneď po upečení, kým pizza krásne vonia a je chrumkavá.