Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špenátová omeleta s omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 44783x
Špenátová omeleta s omáčkou

Špenátová omeleta plnená mozzarelou a paradajkami, preliata syrovou omáčkou.

Recept na 1 porciu.

vytlačiť recept Špenátová omeleta s omáčkou
recept Špenátová omeleta s omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cestíčko:

mleté čierne korenie
2 lyžice polohrubá múka
2 ks vajcia
150 g čerstvý listový špenát
soľ

náplň:

mozzarella
paradajka

omáčka:

50 g tvrdý syr
300 ml mlieko
100 g tavený syr

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Listy čerstvého špenátu umyjeme a sparíme horúcou vodou. Vychladnutý špenát pokrájame nahrubo a prebytočnú vodu vytlačíme. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Syr mozzarella necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Pripravíme si omáčku. Tvrdý syr nastrúhame najemno. V menšom množstve mlieka a za stáleho miešania rozpustíme tavený syr. Potom postupne vmiešavajú nastrúhaný eidam a podľa potreby riedime mliekom. Syrovú omáčku miešame do vychladnutia, aby nevznikol škraloup. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov, so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh. Z pripraveného špenátu, žĺtkov a múky vymiešame hladkú zmes, ktorú podľa chuti osolíme a okoreníme. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov, rozprestrieme na panvicu vymastený olejom a veľmi pozvoľna omeletu opečieme po oboch stranách. Špenátové omeletu preložíme na nahriaty tanier, poukladáme nakrájanú mozzarellou, paradajkami a zavinieme. Nadýchanú špenátové omeletu podávame horúcu, preliate syrovou omáčkou.

Komentáre k receptu Špenátová omeleta s omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty