Špenátová omeleta s omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 45403x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cestíčko: | |
mleté čierne korenie | |
2 lyžice | polohrubá múka |
2 ks | vajcia |
150 g | čerstvý listový špenát |
soľ | |
náplň: | |
mozzarella | |
paradajka | |
omáčka: | |
100 g | tavený syr |
50 g | tvrdý syr |
300 ml | mlieko |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Listy čerstvého špenátu umyjeme a sparíme horúcou vodou. Vychladnutý špenát pokrájame nahrubo a prebytočnú vodu vytlačíme. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Syr mozzarella necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Pripravíme si omáčku. Tvrdý syr nastrúhame najemno. V menšom množstve mlieka a za stáleho miešania rozpustíme tavený syr. Potom postupne vmiešavajú nastrúhaný eidam a podľa potreby riedime mliekom. Syrovú omáčku miešame do vychladnutia, aby nevznikol škraloup. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov, so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh. Z pripraveného špenátu, žĺtkov a múky vymiešame hladkú zmes, ktorú podľa chuti osolíme a okoreníme. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov, rozprestrieme na panvicu vymastený olejom a veľmi pozvoľna omeletu opečieme po oboch stranách. Špenátové omeletu preložíme na nahriaty tanier, poukladáme nakrájanú mozzarellou, paradajkami a zavinieme. Nadýchanú špenátové omeletu podávame horúcu, preliate syrovou omáčkou.