Špenát zapečený v lístkovom ceste
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 37435x
Zmes čerstvého špenátu, syru, smotany a vajec zapečená v lístkovom ceste je vhodná ako slaný zákusok k popoludňajšiemu čaji alebo ako chuťovka k vínu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | mrazené lístkové cesto |
150 g | strúhaný syr |
4 strúčiky | cesnak |
3 ks | cibuľa šalotka |
2 lyžice | maslo |
150 ml | kyslá smotana |
500 g | čerstvý špenát |
4 ks | vajcia |
na potření: | |
1 ks | žĺtok |
Postup prípravy receptu
Čerstvý špenát sparíme horúcou vodou, necháme odkvapkať a jemne pokrájame. Cibuľu a cesnak ošúpeme a usekáme nahrubo. Syr nastrúhame. Na masle speníme cibuľu a cesnak. Vmiešame nakrájaný špenát a krátko podusíme. Necháme vychladnúť a vmiešame 4 rozšľahané vajcia, kyslú smotanu a strúhaný syr. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Lístkové cesto rozvaľkáme na plát veľký tak, aby presahoval okraje formy na pečenie. Koláčovú formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme cestom a naplníme špenátové zmesí. Presahujúcimi okraji špenátové zmes prekryjeme a potrieme 1 rozšľahaným žĺtkom. Rúru predhrejeme na 180 ° C a pečieme dozlata, asi 40 - 45 minút. Zapečený špenát v lístkovom ceste podávame ako chuťovku pri rôznych príležitostiach, k čaju alebo vínu.
Komentáre k receptu Špenát zapečený v lístkovom ceste (2 komentáre)
-
Matilda
18.March 2016 16:37
vynikájúce:)))
-
monika kacova
17.April 2014 11:07
Chcem to vyskusat