Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špenát zapečený v lístkovom ceste

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 37435x
Špenát zapečený v lístkovom ceste

Zmes čerstvého špenátu, syru, smotany a vajec zapečená v lístkovom ceste je vhodná ako slaný zákusok k popoludňajšiemu čaji alebo ako chuťovka k vínu.

vytlačiť recept Špenát zapečený v lístkovom ceste
recept Špenát zapečený v lístkovom ceste sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g mrazené lístkové cesto
150 g strúhaný syr
4 strúčiky cesnak
3 ks cibuľa šalotka
2 lyžice maslo
150 ml kyslá smotana
500 g čerstvý špenát
4 ks vajcia

na potření:

1 ks žĺtok

Postup prípravy receptu

Čerstvý špenát sparíme horúcou vodou, necháme odkvapkať a jemne pokrájame. Cibuľu a cesnak ošúpeme a usekáme nahrubo. Syr nastrúhame. Na masle speníme cibuľu a cesnak. Vmiešame nakrájaný špenát a krátko podusíme. Necháme vychladnúť a vmiešame 4 rozšľahané vajcia, kyslú smotanu a strúhaný syr. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Lístkové cesto rozvaľkáme na plát veľký tak, aby presahoval okraje formy na pečenie. Koláčovú formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme cestom a naplníme špenátové zmesí. Presahujúcimi okraji špenátové zmes prekryjeme a potrieme 1 rozšľahaným žĺtkom. Rúru predhrejeme na 180 ° C a pečieme dozlata, asi 40 - 45 minút. Zapečený špenát v lístkovom ceste podávame ako chuťovku pri rôznych príležitostiach, k čaju alebo vínu.

Komentáre k receptu Špenát zapečený v lístkovom ceste (2 komentáre)

  • Matilda 18.March 2016 16:37

    vynikájúce:)))

  • monika kacova 17.April 2014 11:07

    Chcem to vyskusat

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty