Špekáčkový guláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 31661x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej na vyprážanie | |
6 ks | špekáčky |
5 ks | zemiaky |
1 - 2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
cesnak | |
majorana | |
mleté čierne korenie | |
mletá sladká paprika | |
1 kocka | masox |
podľa potreby: | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme. Špekáčky nakrájame na kocky. Väčšie zemiaky očistíme a tiež nakrájame na kocky. V kastróle rozohrejeme olej a cibuľu na ňom necháme zosklovatieť. Potom pridáme nakrájané špekáčky a chvíľu orestujeme. Pridáme papriku, premiešame a podlejeme trochou vody. Premiešame a pridáme viac vody podľa potreby, masox, korenie, majoránku a zemiaky. Buřtguláš varíme, až zemiaky zmäknú. Ku koncu pridáme cesnak a špekáčkový buřtguláš zahustíme hladkou múkou rozmiešanou vo vode. Špekáčkový buřtguláš podávame s čerstvým pečivom, najlepšie s chlebom.