Špargľový kuskus
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 2993x
Recept na prípravu jemného špargle s kuskusom, ktorý privítajú najmä milovníci tejto zeleniny.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | biely špargľa |
1 hrsť | čerstvý petržlen |
1 šálek | kuskus |
1/2 ks | červená cibuľa |
3 lyžice | maslo |
50 ml | biele víno |
podľa chuti: | |
soľ | |
4 lístky | čerstvý rozmarín |
olivový olej | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
1 šálek | zeleninový vývar |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné rezančeky. Špargľa olúpeme, odrežeme spodnej časti a nakrájame na kúsky 3 - 4 cm dlhé. Petržlen a lístky rozmarínu jemne nasekáme. Na masle necháme speniť cibuľku, vmiešame kúsky špargle, osolíme, okoreníme, ochutíme rozmarínom a krátko orestujeme. Zmes podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Zalejeme vývarom, zakryjeme a na miernom teple povaríme domäkka. Mäkký špargľu zlejeme a vývar použijeme na prípravu kuskusu. Kuskus pripravíme podľa návodu na obale. Potom k nemu vmiešame pripravený ochutený špargľu s cibuľou a petržlen. Prehrejeme a pokvapkáme olivovým olejom. Kuskus s čerstvým bielym špargľou podávame teplý sa zeleninovými šalátmi.