Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špargľový kuskus

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2993x
Špargľový kuskus

Recept na prípravu jemného špargle s kuskusom, ktorý privítajú najmä milovníci tejto zeleniny.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Špargľový kuskus
recept Špargľový kuskus sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g biely špargľa
1 hrsť čerstvý petržlen
1 šálek kuskus
1/2 ks červená cibuľa
3 lyžice maslo
50 ml biele víno

podľa chuti:

soľ
4 lístky čerstvý rozmarín
olivový olej
mleté čierne korenie

podľa potreby:

1 šálek zeleninový vývar

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné rezančeky. Špargľa olúpeme, odrežeme spodnej časti a nakrájame na kúsky 3 - 4 cm dlhé. Petržlen a lístky rozmarínu jemne nasekáme. Na masle necháme speniť cibuľku, vmiešame kúsky špargle, osolíme, okoreníme, ochutíme rozmarínom a krátko orestujeme. Zmes podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Zalejeme vývarom, zakryjeme a na miernom teple povaríme domäkka. Mäkký špargľu zlejeme a vývar použijeme na prípravu kuskusu. Kuskus pripravíme podľa návodu na obale. Potom k nemu vmiešame pripravený ochutený špargľu s cibuľou a petržlen. Prehrejeme a pokvapkáme olivovým olejom. Kuskus s čerstvým bielym špargľou podávame teplý sa zeleninovými šalátmi.

Komentáre k receptu Špargľový kuskus (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty