Španielsky vtáčik s pestrou náplňou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 17452x
Hovädzie závitky plnené šunkou, zeleninou, vajcom a údeným. Samozrejme nechýba omáčka.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | menšia mrkva |
1 - 2 ks | sterilizovaná uhorka |
4 plátky | šunka |
soľ | |
50 - 80 g | údené vcelku |
1 ks | vajcia natvrdo |
1 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
4 plátky | hovädzie zadné |
na potření: | |
pikantná horčica | |
podľa potreby: | |
sadlo alebo olej | |
hladká múka | |
hovädzí vývar |
Postup prípravy receptu
Hovädzie plátky naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme pikantné horčicou. Necháme chvíľu stať, aby sa chute nasal do mäsa. Medzitým si pripravíme ingrediencie na náplň. Zeleninu nakrájame na hranolčeky alebo štvrtiny. Vajcia uvaríme natvrdo a tiež rozštvrtíme. Údené nakrájame na 4 diely. Pri krájaní sa riadime veľkosťou mäsa. Na každý plátok hovädzieho položíme po plátku šunky, kúsok vajcia, uhorky, mrkvy a údeného. Naplnené hovädzie zavinieme a previažeme niťou tak, aby náplň zostala na mieste. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a na masti ju necháme speniť. Pridáme španielske vtáčiky a sprudka osmažíme, aby sa mäso zatiahlo. Podlejeme vývarom z kocky a dusíme, až je mäso mäkké. Potom vtáčiky vyberieme a omáčku zaprášime hladkou múkou do požadovanej hustoty. Môžeme ešte osoliť, okoreniť, prípadne dochutiť iným korením. Španielske vtáčiky s pestrou náplňou potom už len v omáčke krátko prehrejeme. Španielsky vtáčik s pestrou náplňou a omáčkou chutí najlepšie s podusenú ryžou.