Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Španielsky vtáčik s pestrou náplňou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 14912x
Španielsky vtáčik s pestrou náplňou

Hovädzie závitky plnené šunkou, zeleninou, vajcom a údeným. Samozrejme nechýba omáčka.

vytlačiť recept Španielsky vtáčik s pestrou náplňou
recept Španielsky vtáčik s pestrou náplňou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 12x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
4 plátky hovädzie zadné
1 ks menšia mrkva
1 - 2 ks sterilizovaná uhorka
4 plátky šunka
soľ
50 - 80 g údené vcelku
1 ks vajcia natvrdo
1 ks cibula

na potření:

pikantná horčica

podľa potreby:

sadlo alebo olej
hladká múka
hovädzí vývar

Postup prípravy receptu

Hovädzie plátky naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme pikantné horčicou. Necháme chvíľu stať, aby sa chute nasal do mäsa. Medzitým si pripravíme ingrediencie na náplň. Zeleninu nakrájame na hranolčeky alebo štvrtiny. Vajcia uvaríme natvrdo a tiež rozštvrtíme. Údené nakrájame na 4 diely. Pri krájaní sa riadime veľkosťou mäsa. Na každý plátok hovädzieho položíme po plátku šunky, kúsok vajcia, uhorky, mrkvy a údeného. Naplnené hovädzie zavinieme a previažeme niťou tak, aby náplň zostala na mieste. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a na masti ju necháme speniť. Pridáme španielske vtáčiky a sprudka osmažíme, aby sa mäso zatiahlo. Podlejeme vývarom z kocky a dusíme, až je mäso mäkké. Potom vtáčiky vyberieme a omáčku zaprášime hladkou múkou do požadovanej hustoty. Môžeme ešte osoliť, okoreniť, prípadne dochutiť iným korením. Španielske vtáčiky s pestrou náplňou potom už len v omáčke krátko prehrejeme. Španielsky vtáčik s pestrou náplňou a omáčkou chutí najlepšie s podusenú ryžou.

Komentáre k receptu Španielsky vtáčik s pestrou náplňou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt