Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Španielské kurča s cesnakom

  • hlavné chody
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 145092x
Španielské kurča s cesnakom

4 porcie kurčaťa s jemnou chuťou podporenou výrazným cesnakom.

vytlačiť recept Španielské kurča s cesnakom
recept Španielské kurča s cesnakom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks štvrtka kurčaťa
5 lyžíc olivový olej
mleté čierne korenie
2-3 lyžíc hladká múka
20 strúčikov cesnak
kajenské korenie
1 list bobkový list
petržlen na ozdobu
450 ml kurací vývar
4 lyžice suché biele víno
soľ

Postup prípravy receptu

Do mikroténového vrecka dáme asi 2 lyžice múky, soľ a čierne aj kajenské korenie, pridáme osušenú porciu kurčaťa a pretrepeme, aby sa kurča ochutenou múkou mierne obalil. Nadbytočnú múku strepeme, mäso odložíme a do vrecka dáme ďalšiu porciu. Podľa potreby pridáme múku soľ a korenie.

Cesnak ošúpeme, očistíme a rozpolíme. Na veľkej panvici rozohrejeme 3 lyžice olivového oleja, pridáme cesnak a opekáme ho asi 2 minúty, aby olej získal jeho chuť. Cesnak prenesieme lopatkou s otvormi na tanier a odložíme.

Do oleja vložíme kožu zospodu porcie kurčaťa a opekáme je 5 minút dozlatista. Podľa potreby pridáme 1-2 lyžice oleja.

Cesnak vrátime na panvicu, pridáme bobkový list, kurací vývar a víno a privedieme ich k varu. Panvicu prikryjeme pokrievkou a kurča dusíme 25 minút domäkka. Cesnak musí byť veľmi mäkký.

Kurča prenesieme na misu a udržiavame horúce (napríklad priklopíme). Tekutinu na panvici prevaríme približne na 250 ml. Ochutnáme, prípadne ochutíme. Omáčkou prelejeme porcie kurčaťa. Navrch nasypeme cesnak, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Španielské kurča s cesnakom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty