Španielské kurča s cesnakom
- hlavné chody
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 146100x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
2-3 lyžíc | hladká múka |
20 strúčikov | cesnak |
kajenské korenie | |
1 list | bobkový list |
petržlen na ozdobu | |
450 ml | kurací vývar |
4 lyžice | suché biele víno |
soľ | |
4 ks | štvrtka kurčaťa |
5 lyžíc | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Do mikroténového vrecka dáme asi 2 lyžice múky, soľ a čierne aj kajenské korenie, pridáme osušenú porciu kurčaťa a pretrepeme, aby sa kurča ochutenou múkou mierne obalil. Nadbytočnú múku strepeme, mäso odložíme a do vrecka dáme ďalšiu porciu. Podľa potreby pridáme múku soľ a korenie.
Cesnak ošúpeme, očistíme a rozpolíme. Na veľkej panvici rozohrejeme 3 lyžice olivového oleja, pridáme cesnak a opekáme ho asi 2 minúty, aby olej získal jeho chuť. Cesnak prenesieme lopatkou s otvormi na tanier a odložíme.
Do oleja vložíme kožu zospodu porcie kurčaťa a opekáme je 5 minút dozlatista. Podľa potreby pridáme 1-2 lyžice oleja.
Cesnak vrátime na panvicu, pridáme bobkový list, kurací vývar a víno a privedieme ich k varu. Panvicu prikryjeme pokrievkou a kurča dusíme 25 minút domäkka. Cesnak musí byť veľmi mäkký.
Kurča prenesieme na misu a udržiavame horúce (napríklad priklopíme). Tekutinu na panvici prevaríme približne na 250 ml. Ochutnáme, prípadne ochutíme. Omáčkou prelejeme porcie kurčaťa. Navrch nasypeme cesnak, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Zdroj: Slovart.cz