Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Španielska zemiaková tortilla

  • hlavné chody
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66232x
Španielska zemiaková tortilla

Vaječná omeleta s plátkami zemiakov zaliata paradajkovou omáčkou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Španielska zemiaková tortilla
recept Španielska zemiaková tortilla sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky soľ
1/2 lyžičky mleté biele korenie
75 ml vývar
1 lyžica bylinky
4 lyžice olivový olej
3 ks vajcia
500 g zemiaky
1 svazeček jarná cibuľka

omáčka:

2 strúčiky cesnak
200 g paradajky
1 lyžica olej
1/2 lyžičky mleté biele korenie
50 ml hydinový vývar
1 lyžička soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a plátky zemiakov opečieme z oboch strán. Potom zalejeme vývarom, osolíme a necháme dusiť skoro domäkka. Potom je odstavíme a necháme čiastočne vychladnúť. Vajcia zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou. Do vaječnej zmesi vmiešame zemiaky, dochutíme soľou, korením a nasekanými bylinkami (pažítka, bazalka). Zmes nalejeme na panvicu s rozpáleným olejom, priklopíme pokrievkou a opekáme na miernom plameni asi 8 minút. Potom tortillu obrátime az druhej strany opekáme asi 3 minúty. Rozkrájame na troúhelníky a udržujeme teplú. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak nadrobno usekáme as paradajkami orestujeme na oleji. Potom zalejeme vývarom, ľahko prevarte a dochutíme soľou i korením. Tortilla rozdelíme na taniere a prelievame je paradajkovou zmesou.

Komentáre k receptu Španielska zemiaková tortilla (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty