Španielska zemiaková tortilla
- hlavné chody
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 66232x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | soľ |
1/2 lyžičky | mleté biele korenie |
75 ml | vývar |
1 lyžica | bylinky |
4 lyžice | olivový olej |
3 ks | vajcia |
500 g | zemiaky |
1 svazeček | jarná cibuľka |
omáčka: | |
2 strúčiky | cesnak |
200 g | paradajky |
1 lyžica | olej |
1/2 lyžičky | mleté biele korenie |
50 ml | hydinový vývar |
1 lyžička | soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a plátky zemiakov opečieme z oboch strán. Potom zalejeme vývarom, osolíme a necháme dusiť skoro domäkka. Potom je odstavíme a necháme čiastočne vychladnúť. Vajcia zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou. Do vaječnej zmesi vmiešame zemiaky, dochutíme soľou, korením a nasekanými bylinkami (pažítka, bazalka). Zmes nalejeme na panvicu s rozpáleným olejom, priklopíme pokrievkou a opekáme na miernom plameni asi 8 minút. Potom tortillu obrátime az druhej strany opekáme asi 3 minúty. Rozkrájame na troúhelníky a udržujeme teplú. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak nadrobno usekáme as paradajkami orestujeme na oleji. Potom zalejeme vývarom, ľahko prevarte a dochutíme soľou i korením. Tortilla rozdelíme na taniere a prelievame je paradajkovou zmesou.