Špagety zapečené s mletým mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 67538x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | mleté mäso |
1 balíček | bešamelová omáčka na cestoviny s bazalkou a cesnakom |
300 ml | mlieko |
400 g | špagety |
podľa chuti: | |
cesnak | |
sekaná petržlenová vňať | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a rozmiešame ho, aby bolo oddelené. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti - použijeme mleté čierne korenie, cesnak, petržlenovú vňať, apod Mäso dusíme za občasného premiešania asi 30 minút domäkka. Tekutinu vyvaříme. Medzitým uvaríme v osolenej vode špagety podľa návodu. Mali by zostať pevné. Uvarené špagety scedíme a vsypeme ich do zapekacej misky. Pridáme hotové mleté mäso a dôkladne premiešame. Sypká zmes na omáčku dôkladne rozmiešame s mliekom a prelejeme ju špagety s mäsom. Vložíme do predhriatej rúry a zapekáme 15 - 20 minút. Ihneď podávame.
Komentáre k receptu Špagety zapečené s mletým mäsom (2 komentáre)
-
maroš
22.October 2014 01:53
myslím, že to urobím..,
-
smazak
31.May 2012 16:08
vyzera to ako .... kocka z ladu z kuskami blata