Špagety so smotanou a šampiňónmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 10064x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | klobása |
5 strúčikov | cesnak |
1 balíček | špagety |
petržlen | |
1 ks | pór |
250 g | niva |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
200 ml | smotana |
Postup prípravy receptu
Špagety uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Zeleninu očistíme a nasekáme. Klobásu nakrájame najemno. Šampiňóny nakrájame na plátky. Uvarené cestoviny scedíme a necháme odkvapkať. Na panvici orestujeme klobásu s cesnakom. Po chvíľke pridáme šampiňóny a pór. Zmes restujeme ďalších 3 - 5 minút. Zmes osolíme a okoreníme. Do panvice pridáme uvarené špagety. Špagety sa žampiony0 premiešame a za stáleho varenia pridáme smotanu s nadrobno nakrájanou nivou. Restujeme do rozpustenia nivy. Nakoniec posypeme pažítkou. Špagety so smotanou a šampiňónmi ihneď podávame. Najlepšie sú teplé.