Špagety so syrom ricotta
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 6360x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
125 ml | kurací vývar |
1 hrnek | mandle |
200 g | kyslá smotana |
125 g | syr ricotta |
40 g | maslo |
1 lyžica | píniové orechy |
3 lyžice | olivový olej |
1 štipka | mletá škorica |
350 g | špagety |
1 štipka | muškátový oriešok |
2 lyžice | petržlen |
na ozdobu: | |
petržlen | |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Vo veľkom hrnci privedieme k varu mierne osolenú vodu s 1 lyžicou oleja a uvaríme v nej cestoviny tak, aby boli mäkké, zároveň však ešte pevné. Cestoviny scedíme, vrátime do hrnca premiešame s maslom a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Odložíme je a udržujeme teplé. V kastróliku miešame na miernom ohni mleté mandle, syr ricotta (môžeme nahradiť Lučinou), muškátový oriešok, škoricu a kyslú smotanu alebo jogurt, až vznikne hustá pasta. Pridáme do nej zvyšný olej, potom postupne horúci kurací vývar, podľa chuti osolíme, okoreníme a znovu dôkladne premiešame. Špagety vložíme do misy, prelejeme omáčkou a obrátime. Podávame je v mise alebo rozdelené na taniere, posypanej píniovými orieškami a ozdobené vetvičkami petržlenu. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART