Špagety s údeným lososom
- hlavné chody
- indická kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 8969x
Sýty taliansky pokrm s údeným lososom a vôňou čerstvých byliniek.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
90 g | syr feta |
2 lyžice | olivový olej |
450 g | pohánkovej špagety |
na ozdobu: | |
čerstvý koriander | |
omáčka: | |
150 ml | whisky |
120 g | údený losos |
300 ml | smotana na šľahanie |
2 lyžice | čerstvý koriander |
1 štipka | kajenské korenie |
čierne korenie | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode s 1 lyžicou olivového oleja tak, aby boli mäkké, zároveň však pevné, scedíme, vrátime do hrnca a omastíme zvyšným olivovým olejom. Hrniec prikryjeme pokrievkou, uvarené cestoviny udržujeme teplé. V kastróliku privedieme smotanu takmer k varu, variť sa však nesmie. V inom kastróliku privedieme takmer k varu whisky alebo brandy. Obaja kastróly odstavíme a smotanu zmiešame s whisky alebo brandy. Údeného lososa nakrájame na prúžky, vložíme do smotanovej zmesi a prehrejeme. Omáčku ochutíme kajenským a čiernym korením. Tesne pred podávaním vmiešame do omáčky čerstvý koriander alebo petržlen. Špagety prelejeme omáčkou a dvoma vidličkami opatrne premiešame. Potom ich upravíme na misu alebo rozdelíme na taniere, posypeme rozdrobeným syrom feta alebo balkánskym syrom, ozdobíme koriandrom alebo petržlenovou vňaťou a ihneď podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART