Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špagety s parmazánovou omáčkou

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69181x
Špagety s parmazánovou omáčkou

Pokrm je síce bez mäsa, ale je sýty a omáčka z parmezánu mu dodáva výraznú chuť aj vôňu.

vytlačiť recept Špagety s parmazánovou omáčkou
recept Špagety s parmazánovou omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček talianske špagety
4 - 5 snítek zelená petržlenová vňať

omáčka:

250 ml smotana
mleté čierne korenie
200 g maslo
200 g parmezán
soľ

Postup prípravy receptu

Niekoľko vetvičiek zelenej petržlenovej vňate jemne nasekáme. Špagety uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej slanej vode. Počas ich varenia zvládneme pripraviť omáčku z masla a parmezánu. Príprava omáčky: parmezán nastrúhame. Maslo necháme na miernom ohni rozpustiť, potom k nemu nasypeme nastrúhaný syr a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania mierne ohrievame, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne. Ak by sa nám zdala byť príliš riedka, môžeme ju zahustiť jednou lyžičkou solamylu, ktorý vopred rozmiešame v malom množstve mlieka a potom do omáčky prilejeme a krátko povaríme. Parmazánovou omáčku dochutíme korením a soľou. Uvarené špagety scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Odkvapkané premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a polievame teplou parmazánovou omáčkou. Špagety s parmazánovou omáčkou doplníme najlepšie paradajkovým šalátom a zapíjať ich môžeme červeným vínom.

Komentáre k receptu Špagety s parmazánovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty