Špagety s parmazánovou omáčkou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 69181x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | talianske špagety |
4 - 5 snítek | zelená petržlenová vňať |
omáčka: | |
250 ml | smotana |
mleté čierne korenie | |
200 g | maslo |
200 g | parmezán |
soľ |
Postup prípravy receptu
Niekoľko vetvičiek zelenej petržlenovej vňate jemne nasekáme. Špagety uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej slanej vode. Počas ich varenia zvládneme pripraviť omáčku z masla a parmezánu. Príprava omáčky: parmezán nastrúhame. Maslo necháme na miernom ohni rozpustiť, potom k nemu nasypeme nastrúhaný syr a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania mierne ohrievame, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne. Ak by sa nám zdala byť príliš riedka, môžeme ju zahustiť jednou lyžičkou solamylu, ktorý vopred rozmiešame v malom množstve mlieka a potom do omáčky prilejeme a krátko povaríme. Parmazánovou omáčku dochutíme korením a soľou. Uvarené špagety scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Odkvapkané premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a polievame teplou parmazánovou omáčkou. Špagety s parmazánovou omáčkou doplníme najlepšie paradajkovým šalátom a zapíjať ich môžeme červeným vínom.