Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Špagety s mletým mäsom a špenátom

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 41259x
Špagety s mletým mäsom a špenátom

Špagety s výbornou chuťou mäsa, špenátu, cesnaku a bazalky. Odporúčam vyskúšať všetkým milovníkom cestovín.

vytlačiť recept Špagety s mletým mäsom a špenátom
recept Špagety s mletým mäsom a špenátom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 strúčikov cesnak
1 plechovka sterilizovaná krájané paradajky
3 snítky zelená petržlenová vňať
100 g syr
500 g zmes mletého mäsa
1 štipka oregano
1 hrsť lístky čerstvej bazalky
2 ks cibula
350 g čerstvý špenát

na ozdobu:

petržlenová vňať

podľa chuti:

korenie
soľ

podľa potreby:

olej

príloha:

1 balíček špagety

Postup prípravy receptu

Špenát dôkladne premyte v studenej vode a listy pokrájame. Petržlenovú vňať a čerstvú bazalku nasekáme, petržlen jemne a bazalku nahrubo. Cesnak a cibuľu olúpeme. Cibuľu nadrobno pokrájame, cesnak vymiešame so soľou alebo jednoducho prelisujeme. Cibuľu speníme na oleji. Keď začne sklovatět, pridáme mleté mäso, cesnak a smažíme, kým sa mäso nezačne "drobiť". Potom pridáme špenát a ďalej spoločne smažíme, špenát povadne. Ku zmesi prisypeme petržlen, oregano, čierne korenie, soľ, bazalku, prilejeme paradajky z plechovky aj so šťavou a dusíme asi 10 - 15 minút. Miesto sterilizované paradajok môžeme použiť aj pokrájané čerstvé paradajky. Podľa návodu na obale uvaríme špagety. Ich príprava nám zaberie asi 15 minút. Tvrdý syr, najlepšie parmezán, nastrúhame. Uvarené a scedené špagety rozdelíme na porcie, na každú navrstvíme dusené mäso so špenátom. Špagety s mletým mäsom a špenátom pred podávaním ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a posypeme strúhaným syrom.

Komentáre k receptu Špagety s mletým mäsom a špenátom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty