Špagety s mletým mäsom a špenátom
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 41259x
Špagety s výbornou chuťou mäsa, špenátu, cesnaku a bazalky. Odporúčam vyskúšať všetkým milovníkom cestovín.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 strúčikov | cesnak |
1 plechovka | sterilizovaná krájané paradajky |
3 snítky | zelená petržlenová vňať |
100 g | syr |
500 g | zmes mletého mäsa |
1 štipka | oregano |
1 hrsť | lístky čerstvej bazalky |
2 ks | cibula |
350 g | čerstvý špenát |
na ozdobu: | |
petržlenová vňať | |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
príloha: | |
1 balíček | špagety |
Postup prípravy receptu
Špenát dôkladne premyte v studenej vode a listy pokrájame. Petržlenovú vňať a čerstvú bazalku nasekáme, petržlen jemne a bazalku nahrubo. Cesnak a cibuľu olúpeme. Cibuľu nadrobno pokrájame, cesnak vymiešame so soľou alebo jednoducho prelisujeme. Cibuľu speníme na oleji. Keď začne sklovatět, pridáme mleté mäso, cesnak a smažíme, kým sa mäso nezačne "drobiť". Potom pridáme špenát a ďalej spoločne smažíme, špenát povadne. Ku zmesi prisypeme petržlen, oregano, čierne korenie, soľ, bazalku, prilejeme paradajky z plechovky aj so šťavou a dusíme asi 10 - 15 minút. Miesto sterilizované paradajok môžeme použiť aj pokrájané čerstvé paradajky. Podľa návodu na obale uvaríme špagety. Ich príprava nám zaberie asi 15 minút. Tvrdý syr, najlepšie parmezán, nastrúhame. Uvarené a scedené špagety rozdelíme na porcie, na každú navrstvíme dusené mäso so špenátom. Špagety s mletým mäsom a špenátom pred podávaním ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a posypeme strúhaným syrom.