Špagety s korzickou omáčkou
- hlavné chody
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 142488x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
900 g | olúpaná nakrájané paradajky |
3 strúčiky | prelisovaný cesnak |
1 lyžica | oregano |
4 lyžice | olivový olej |
60 g | ochutené olivy |
špetka | čiže papričky mleté |
400 g | špagety |
900 g | srdcovka v lastúre |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Srdcovky dáme do misy, prelejeme mierne osolenou vodou a necháme 30 minút stáť. Prepláchneme ich studenou tečúcou vodou a očistíme kefkou prípadný piesok z lastúr. Srdcovky s polámanými schránkami a tie, ktoré sa po zaťukání nožom na schránku neuzavrú nepoužívame!!!
Na veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a čili papričky (možno vynechať) a opekáme je asi 2 minúty. Vmiešame paradajky, olivy a oregano (pamajorán) a zmes za častého miešania dusíme, kým sa paradajky nezačnú rozpadávať. Panvicu prikryjeme pokrievkou a omáčku dusíme ešte 10 minút.
Špagety uvaríme podľa návodu na obale tak, aby boli mäkké. Zároveň však musí byť pevné. Dôkladne ich scedíme a asi 125 ml tekutiny v ktorej sa špagety varili, odložíme.
Do omáčky vmiešame srdcoviek a odloženú tekutinu, v ktorej sa varili špagety. Varíme 5 minút. Srdcovky, ktoré sa počas varenia neotvoria, vyhodíme. Omáčku prelejeme do veľkého hrnca.
Do omáčky pridáme špagety, podľa chuti osolíme a okoreníme, a pokrm premiešame pomocou dvoch vařeček. Rozdelíme na taniere a ihneď podávame.
Zdroj: Slovart.cz