Špagety s korenistou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 59587x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olivový olej | |
soľ | |
300 g | špagety |
na ozdobu: | |
farebný korenie (guľôčky) | |
100 g | strúhaný ementál (45%) |
50 g | mozzarella |
omáčka: | |
soľ | |
50 g | mozzarella |
bazalka | |
mletý farebný korenie | |
1 kelímok | kyslá smotana (15%) |
3 lyžice | omáčka s pepřovým korením |
Postup prípravy receptu
Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode. Uvaríme "al dente" a po scedení premiešame s lyžicou olivového oleja, aby sa nelepili. V priebehu varenia cestovín si pripravíme omáčku a syry. Mozzarellu scedíme, nastrúhame nahrubo a množstvo rozdelíme na polovicu. Omáčku pripravíme zmiešaním smotany, hotové studenej omáčky s pepřovým korením (zakúpime v supermarkete) a polovicou mozzarelly. Spoločne so soľou a bazalkou premiešame a výrazne ochutíme farebným korením, najlepšie čerstvo umletým. Len na pár minút prehrejeme. Cestoviny rozdelíme na taniere, polejeme teplou pepřovou omáčkou a posypeme strúhaným ementál, do stredu dáme trochu zvyšnej nastrúhanej mozzarelly. Môžeme ozdobiť farebným korením, tentoraz použijeme celé guličky. Tento recept na špagety s pepřovou omáčkou je určený pre 2 - 3 osoby.