Špagety po česky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 69156x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | feferonková pasta |
2 ks | párok |
1 lyžica | cukor |
1 balíček | talianske špagety |
1 lyžička | sušené oregano |
2 ks | cibula |
1 plechovka | konzervované paradajky |
1 plechovka | tuniak |
1 cl | olivový olej |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
na ozdobu: | |
200 g | strúhaný ementál |
olivy |
Postup prípravy receptu
Olúpeme cibuľku a nakrájame ju nadrobno. Cibuľu osmažíme na olivovom oleji, pridáme na kolieska nakrájaný párok, ďalej pridáme paradajky v plechu, ktorá vopred nakrájame. Ochutíme soľou, cukrom, korením, feferonkovou pastou a necháme asi 5 minút mierne podusiť. Ku zmesi pridáme tuniaka a ešte asi päť minút dusíme. Medzitým si dáme variť špagety podľa návodu. Uvarené špagety zlejeme, dáme do misy, pridáme udusenie zmes a všetko zľahka premiešame, dochutíme oreganom. Špagety pripravené po česku rozdelíme na taniere, posypeme bohato strúhaným ementál a nakoniec dozdobíme olivami.