Špagety agli olio
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 7608x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
3 - 4 strúčikov | cesnak |
žerucha alebo obľúbené bylinky | |
500 g | špagety |
olivový olej | |
1 ks | sušené feferónky |
soľ | |
150 g | parmezán |
Postup prípravy receptu
Špagety dáme variť podľa návodu uvedenom na obale. Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme plátky cesnaku a jemne pokrájanú feferónku. Špagety nescedíme úplne, ale len tak, aby v hrnčeku tak 2 - 3 dl vody zostali. Na panvicu vysypeme uvarené cestoviny is tekutinou a krátko spolu prehrejeme. Jemne osolíme a okoreníme. Ak máme k dispozícii čerstvú žeruchu (či iné obľúbené bylinky), pridáme tiež. Oheň vypneme a za stáleho miešania vsypeme nastrúhaný parmezán. Vďaka tekutine sa krásne rozpustí. Hotové špagety agli olio môžeme podľa chuti posypať ďalším syrom.