Šošovicovo-zeleninový šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25544x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | sterilizované uhorky |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 ks | cibula |
250 g | velkozrnná šošovka |
1 lyžica | olivový olej |
3 strúčiky | cesnak |
2 ks | vajcia natvrdo |
1 ks | paprika |
3 lyžice | nálev z uhoriek |
2 ks | paradajka |
Postup prípravy receptu
Uvarenú a vychladnutú šošovku dáme do misky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Uvarené vajíčka a všetku zeleninu nakrájame na drobné kocky a postupne pridáme do misky k šošovke. Šalát zamiešame, zalejeme nálevom z uhoriek a olivovým olejom. Znovu všetko premiešame a necháme v chlade 2 hodiny uležať. Šošovkové-zeleninový šalát podávame ako samostatný chod alebo ako prílohu.