Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šošovicová polievka zo zvyškov

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 34552x
Šošovicová polievka zo zvyškov

Aj z malého zvyšku šošovky od obeda môžeme pripraviť ešte niekoľko porcií šošovkové polievky.

vytlačiť recept Šošovicová polievka zo zvyškov
recept Šošovicová polievka zo zvyškov sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 porcie uvarené a zápražkou zahustená šošovka
1 ks cibula
4 strúčiky cesnak

na ozdobu:

zelená petržlenová vňať

podľa chuti:

polievkové korenie
oregano
soľ
korenie

podľa potreby:

maslo
klobása alebo saláma

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a jemne rozkrájame. Cesnak vymiešame so soľou alebo prelisujeme. Množstvo cibule, cesnaku a salámy volíme podľa množstva šošovky, ktoré máme k dispozícii. Saláma alebo klobásu zbavíme šupky a nakrájame na malé kocky. Cibuľu osmažíme na masle do zesklovatění, prisypeme pokrájaný salámu, cesnak a opekáme, kým saláma nezačne mať krupíc. Pridáme šošovicu a naředíme potrebným množstvom vody. Vodu prilievame postupne, aby sme polievku moc nenaředili. Ak by sa tak stalo, mohli by sme zahustit polievku trochou múky rozkvedlané v malom množstve vody alebo zápražkou. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti, okoreníme oreganom a necháme asi 5 minút povariť. Šošovicová polievka zo zvyškov podávame s čerstvým alebo na kocky pokrájanými a opečeným chlebom . Môžeme dochutiť polievkovým korením. Pozn: Keď vynecháme salámu, uvítajú polievku i vegetariáni.

Komentáre k receptu Šošovicová polievka zo zvyškov (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty