Šošovicová polievka s údeninou a zemiakovými haluškami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 37106x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | údenina |
1 ks | malé mrkva |
hladká múka | |
1 ks | malá cibuľa |
250 g | velkozrnná šošovka |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
soľ | |
cesnak | |
petržlen | |
príloha: | |
hladká múka | |
4 ks | menšie zemiaky |
mletý korenie | |
soľ | |
2 lyžice | hrubá múka |
1 lyžica | olej |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame a mrkvu nastrúhame na jemno. Údeninu olúpeme a nakrájame na kocky. Šošovicu preberieme, prepláchneme a namočíme na 30 minút do studenej vody. Potom ju dáme v tej istej vode variť, osolíme a okoreníme. Varíme asi 15 minút. Potom pridáme cibuľu, nastrúhanú mrkvu a olúpanú a na kocky nakrájanú údeninu. Pripravíme si zemiakové halušky. Zemiaky olúpeme, najemno nastrúhame, osolíme, okoreníme, pridáme lyžicu oleja, hrubú i hladkú múku a všetko dobre premiešame. Lyžičkou vykrajujeme malé halušky, ktoré hádže do vriacej polievky. Trochu hladkej múky rozmiešame v studenej vode a vlejeme do šošovkové polievky. Pridáme petržlen a prelisovaný alebo prelisovaný cesnak. Šošovicová polievka s údeninou a zemiakovými halušky ešte chvíľu povaríme a podávame.