Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šošovicová polievka s údeninou a zemiakovými haluškami

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 37295x
Šošovicová polievka s údeninou a zemiakovými haluškami

Recept na tradičné šošovkové polievku, avšak s zemiakovými halušky.

vytlačiť recept Šošovicová polievka s údeninou a zemiakovými haluškami
recept Šošovicová polievka s údeninou a zemiakovými haluškami
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g údenina
1 ks malé mrkva
hladká múka
1 ks malá cibuľa
250 g velkozrnná šošovka

podľa chuti:

mletý korenie
soľ
cesnak
petržlen

príloha:

hladká múka
4 ks menšie zemiaky
mletý korenie
soľ
2 lyžice hrubá múka
1 lyžica olej

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame a mrkvu nastrúhame na jemno. Údeninu olúpeme a nakrájame na kocky. Šošovicu preberieme, prepláchneme a namočíme na 30 minút do studenej vody. Potom ju dáme v tej istej vode variť, osolíme a okoreníme. Varíme asi 15 minút. Potom pridáme cibuľu, nastrúhanú mrkvu a olúpanú a na kocky nakrájanú údeninu. Pripravíme si zemiakové halušky. Zemiaky olúpeme, najemno nastrúhame, osolíme, okoreníme, pridáme lyžicu oleja, hrubú i hladkú múku a všetko dobre premiešame. Lyžičkou vykrajujeme malé halušky, ktoré hádže do vriacej polievky. Trochu hladkej múky rozmiešame v studenej vode a vlejeme do šošovkové polievky. Pridáme petržlen a prelisovaný alebo prelisovaný cesnak. Šošovicová polievka s údeninou a zemiakovými halušky ešte chvíľu povaríme a podávame.

Komentáre k receptu Šošovicová polievka s údeninou a zemiakovými haluškami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty