Šošovicová polievka s párkom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 149808x
Strukovinovej polievky či jedla by sme mali do našich jedálničkov zaraďovať aspoň 1 x týždenne.
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1/2 ks | zeler |
1 zväzok | čerstvé petržlen |
2 ks | Mrkva |
ocot | |
250 g | šošovka |
1 lyžica | majorana |
400 g | chudé párky |
1 ks | pór |
soľ | |
1 ks | petržlen |
300 g | zemiaky |
Postup prípravy receptu
Preberieme šošovku, dôkladne ju prepláchneme a asi v 1 a 1 / 4 litra vody varíme približne 40 minút. Zemiaky oškrabeme, umyjeme a pokrájame na kocky. Pór opláchneme, osušíme a nakrájame na kolíky. Koreňovú zeleninu očistíme, mrkvu nakrájame na kolieska, petržlen a zeler na kocky. Párky rozkrájame tiež na kolieska a spolu so zemiakmi a koreňovou zeleninou pridáme k šošovke. Varíme ďalších 10 minút, vsypeme pór a ešte 5 minút dovaríme. Keď je polievka dovarení, vmiešame do nej majoránku, nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme korením, soľou a octom. Polievku podávame horúcu.