Šošovicová alebo fazuľová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 36824x
Šošovicová alebo fazuľová polievka, ako ju poznám z Moravy.
Recept na 6 porcií.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
zápražka | |
podľa potreby: | |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | majorana |
zelenina | |
2 strúčiky | cesnak |
zemiaky | |
zmes: | |
voda | |
250 ml | šošovka |
Postup prípravy receptu
Cez noc namočíme šošovku alebo fazuľa do 1 litra vody. Druhý deň zlejeme a napustíme 1,5 litra čistej vody. Privedieme k varu. Dusíme, až je mäkká šošovka (fazuľa). Potom pridáme malú lyžičku soli, zemiaky, zeleninu a dusíme, až sú zemiaky mäkké. Do polievky pridáme zápražku, štipku korenia, lyžičku majoránky a 2 strúčiky cesnaku. Šošovkové polievku necháme ešte chvilinku povariť a máme hotovo. Šošovkové polievku podávame s čerstvým pečivom. Niekedy sa do polievky pridávajú ešte halušky umíchané z vajcia, múky a štipky soli v hrnčeku.