Šošovica so špenátom
- šaláty
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 146817x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 strúčik | prelisovaný cesnak |
2 lyžice | olivový olej |
1 ks | nakrájaná cibuľa |
1 lyžica | liesky koriander |
1/2 lyžičky | mletý zázvor |
citrónová šťava | |
hoblinkami citrónovej kôry | |
600 ml | zeleninový, alebo kurací vývar |
100 g | mladý špenát |
2 lyžice | lístky mäta |
1/2 lyžice | mletý rímsky kmín |
soľ a korenie | |
1 lyžica | lístky petržlen |
250 g | zelená šošovka |
Postup prípravy receptu
Na hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a opekáme ju asi 6 minút. Vmiešame do nej cesnak, rascu a zázvor a za občasného miešania je opekáme, kým cibuľa nezačne hnednúť.
Na panvicu pridáme šošovku. Prelejeme ju vývarom, aby vývar siahal 2,5 sm nad šošovku. a zvoľna varíme 20 minút alebo podľa návodu na obale.
Špenát opláchneme studenou vodou a trepaním osušíme. Mätu, koriander a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
Ak sa všetka tekutina vstrebá do šošovky, pridáme trochu vývaru. Vmiešame špenát a necháme ho ovadnout. Potom vmiešame vylinky, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Šošovku upravíme na misu, ozdobíme hoblinkami citrónovej kôry a podávame.
(Rada: Na prípravu tohto pokrmu sa najlepšie hodí zelená francúzska šošovka, ktorá sa nerozvaří ani po dlhom varení. Môžete tiež vyskúšať hnedú alebo oranžovú šošovicu, musíte ju však strážiť, pretože sa môže rýchlo zmeniť na kašu.)
Zdroj: Slovart.cz - Stredomorská kuchyňa.