Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šošovica so špenátom

  • šaláty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 145495x
Šošovica so špenátom

Jednoduchý recept na 4 - 6 porcií nevšedného pokrmu zo všedných surovín.

vytlačiť recept Šošovica so špenátom
recept Šošovica so špenátom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica lístky petržlen
250 g zelená šošovka
1 strúčik prelisovaný cesnak
2 lyžice olivový olej
1 ks nakrájaná cibuľa
1 lyžica liesky koriander
1/2 lyžičky mletý zázvor
citrónová šťava
hoblinkami citrónovej kôry
600 ml zeleninový, alebo kurací vývar
100 g mladý špenát
2 lyžice lístky mäta
1/2 lyžice mletý rímsky kmín
soľ a korenie

Postup prípravy receptu

Na hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a opekáme ju asi 6 minút. Vmiešame do nej cesnak, rascu a zázvor a za občasného miešania je opekáme, kým cibuľa nezačne hnednúť.

Na panvicu pridáme šošovku. Prelejeme ju vývarom, aby vývar siahal 2,5 sm nad šošovku. a zvoľna varíme 20 minút alebo podľa návodu na obale.

Špenát opláchneme studenou vodou a trepaním osušíme. Mätu, koriander a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

Ak sa všetka tekutina vstrebá do šošovky, pridáme trochu vývaru. Vmiešame špenát a necháme ho ovadnout. Potom vmiešame vylinky, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Šošovku upravíme na misu, ozdobíme hoblinkami citrónovej kôry a podávame.

(Rada: Na prípravu tohto pokrmu sa najlepšie hodí zelená francúzska šošovka, ktorá sa nerozvaří ani po dlhom varení. Môžete tiež vyskúšať hnedú alebo oranžovú šošovicu, musíte ju však strážiť, pretože sa môže rýchlo zmeniť na kašu.)

Zdroj: Slovart.cz - Stredomorská kuchyňa.

Komentáre k receptu Šošovica so špenátom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty