Šošovica s údeným mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 45165x
Na Nový rok nesmie v našom jedálničku chýbať šošovka. Takto pripravená, výborne chutí s údeným mäsom a vajcom.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
40 g | hladká múka |
50 g | pór |
1 ks | petrlžel |
500 g | šošovka |
30 g | cibula |
50 g | sadlo |
1/4 ks | menšie zeler |
1 ks | Mrkva |
6 ks | vajcia |
600 g | údená rolovaná pliecko |
1 ks | bobkový list |
2 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
citrónová šťava | |
soľ | |
tymián | |
podľa potreby: | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Mrkva, zeler, petržlen, cesnak a pór očistíme a olúpeme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Šošovku vyperieme, necháme 2 až 4 hodiny napučať. Osolíme, pridáme bobkový list a tymián. V tej istej vode uvaríme do mäkka. Mäkkú šošovku scedíme. Údené mäso umyjeme a uvaríme s mrkvou, petržlenom, zelerom, pórom a cesnakom, v neosolené vode domäkka. Vývar scedíme a mäso nakrájame na tenké plátky. Pripravíme si zápražku. Na masti necháme speniť cibuľku, ktorú zasypeme hladkou múkou. Orestujeme a všetko podlejeme vývarom z údeného mäsa. Necháme krátko povariť a vmiešame odkvapkané uvarenú šošovicu. Podľa chuti osolíme a okyselíme citrónovou šťavou alebo octom. Na masti opečieme plátky údeného mäsa a na lívanečníku pripravíme stávkovanie vajcia - "Volské oči". Na nahriate taniere preložíme porcie šošovky, plátok údeného mäsa a stávkovanie vajcia. Zdobíme kyslú uhorkou a zeleným petržlenom.
Komentáre k receptu Šošovica s údeným mäsom (3 komentáre)
-
lhk
09.January 2016 20:16
;n;n
-
slovak dano
09.January 2016 20:16
boze moj ved to je slovencina ako keby ju madar pisal!!??
-
Vaše méno
09.January 2016 20:15
kto vas ucil slovencinu??? urcite nie slovenska mama!!