Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šošovica s údeným mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 45165x
Šošovica s údeným mäsom

Na Nový rok nesmie v našom jedálničku chýbať šošovka. Takto pripravená, výborne chutí s údeným mäsom a vajcom.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Šošovica s údeným mäsom
recept Šošovica s údeným mäsom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

40 g hladká múka
50 g pór
1 ks petrlžel
500 g šošovka
30 g cibula
50 g sadlo
1/4 ks menšie zeler
1 ks Mrkva
6 ks vajcia
600 g údená rolovaná pliecko
1 ks bobkový list
2 strúčiky cesnak

podľa chuti:

citrónová šťava
soľ
tymián

podľa potreby:

vývar

Postup prípravy receptu

Mrkva, zeler, petržlen, cesnak a pór očistíme a olúpeme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Šošovku vyperieme, necháme 2 až 4 hodiny napučať. Osolíme, pridáme bobkový list a tymián. V tej istej vode uvaríme do mäkka. Mäkkú šošovku scedíme. Údené mäso umyjeme a uvaríme s mrkvou, petržlenom, zelerom, pórom a cesnakom, v neosolené vode domäkka. Vývar scedíme a mäso nakrájame na tenké plátky. Pripravíme si zápražku. Na masti necháme speniť cibuľku, ktorú zasypeme hladkou múkou. Orestujeme a všetko podlejeme vývarom z údeného mäsa. Necháme krátko povariť a vmiešame odkvapkané uvarenú šošovicu. Podľa chuti osolíme a okyselíme citrónovou šťavou alebo octom. Na masti opečieme plátky údeného mäsa a na lívanečníku pripravíme stávkovanie vajcia - "Volské oči". Na nahriate taniere preložíme porcie šošovky, plátok údeného mäsa a stávkovanie vajcia. Zdobíme kyslú uhorkou a zeleným petržlenom.

Komentáre k receptu Šošovica s údeným mäsom (3 komentáre)

  • lhk 09.January 2016 20:16

    ;n;n

  • slovak dano 09.January 2016 20:16

    boze moj ved to je slovencina ako keby ju madar pisal!!??

  • Vaše méno 09.January 2016 20:15

    kto vas ucil slovencinu??? urcite nie slovenska mama!!

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty