Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šošovica s údeninou a vajcom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25740x
Šošovica s údeninou a vajcom

Šošovka s vajcom, údeninou podľa vlastného výberu a kyslou uhorkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Šošovica s údeninou a vajcom
recept Šošovica s údeninou a vajcom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kocka zeleninový bujón
2 ks cibula
2 lyžice bravčovú masť
1 kg šošovka
4 - 5 strúčikov cesnak

podľa chuti:

ocot
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

hladká múka

príloha:

6 ks sterilizované uhorky
200 g údenina
4 ks vajcia natvrdo

Postup prípravy receptu

Šošovku preberieme a proper studenou vodou. V tejto vode potom šošovku uvaríme do mäkka. Ošúpanú a nakrájanú cibuľku osmažíme na masti dozlata. Všetko zaprášime múkou a trochu opražíme. Pridáme ku skoro mäkké šošovke a necháme trochu povariť asi 10 minút. Podľa potreby dolejeme vodou. Potom pridáme prelisovaný cesnak, trochu octu, zeleninový bujón, soľ, korenie a necháme krátko prejsť varom. Šošovicu podávame s údeninou nakrájanú na kocky, vajcom na plátky a uhorkou tiež na kocky.

Komentáre k receptu Šošovica s údeninou a vajcom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty