Šošovica s údeninou a vajcom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26376x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kocka | zeleninový bujón |
2 ks | cibula |
2 lyžice | bravčovú masť |
1 kg | šošovka |
4 - 5 strúčikov | cesnak |
podľa chuti: | |
ocot | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
príloha: | |
200 g | údenina |
4 ks | vajcia natvrdo |
6 ks | sterilizované uhorky |
Postup prípravy receptu
Šošovku preberieme a proper studenou vodou. V tejto vode potom šošovku uvaríme do mäkka. Ošúpanú a nakrájanú cibuľku osmažíme na masti dozlata. Všetko zaprášime múkou a trochu opražíme. Pridáme ku skoro mäkké šošovke a necháme trochu povariť asi 10 minút. Podľa potreby dolejeme vodou. Potom pridáme prelisovaný cesnak, trochu octu, zeleninový bujón, soľ, korenie a necháme krátko prejsť varom. Šošovicu podávame s údeninou nakrájanú na kocky, vajcom na plátky a uhorkou tiež na kocky.