Šošovica s párkom a vajcom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 15073x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | šošovka |
2 lyžice | hladká múka |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
podľa chuti: | |
ocot | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Šošovku premyte a necháme 2 hodiny odmočiť v studenej vode. V tejto vode potom šošovku uvaríme domäkka. Po dovarení v prípade potreby zlejeme prebytočnú vodu. Olúpeme a nakrájame cibuľku a osmažíme ju na olivovom oleji dozlatista. Všetko zaprášime múkou a zalejeme trochou vody. Povaríme a potom vmiešame do uvarenej čočky.Přidáme ocot podľa chuti. Šošovku dochutíme soľou a korením. Šošovicu podávame klasicky s uvareným alebo osmaženým párkom, volským okom a kyslou uhorkou.