Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Šošovica na kyslo

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143507x
Šošovica na kyslo

Recept na českú zdravá klasiku za pár korún.

vytlačiť recept Šošovica na kyslo
recept Šošovica na kyslo sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice hladká múka
1 - 2 ks cibula
50 g tuk na vyprážanie
500 g šošovka

podľa chuti:

ocot
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Šošovku preberieme a proper studenou vodou. Potom ju namočíme aspoň na hodinu do studenej vody. V tejto vode potom šošovku uvaríme domäkka. Po dovarení v prípade potreby zlejeme prebytočnú vodu. Teraz olúpeme a nakrájame cibuľku a osmažíme ju na tuku dozlata. Všetko zaprášime múkou a zalejeme trochou vody scedené z šošovky. Do zmesi pridáme tiež podľa chuti ocot. Všetko povaríme a potom vmiešame do uvarenej šošovky. Šošovku na kyslo ešte môžeme dochutiť soľou, prípadne korením. Podľa potreby ju ešte krátko povaríme. Šošovicu na kyslo podávame klasicky s uvareným párkom, volským okom, kyslú uhorkou alebo zelným šalátom. Najlepšie je šošovka teplá.

Komentáre k receptu Šošovica na kyslo (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty