Šošovica na kyslo
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 143507x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | hladká múka |
1 - 2 ks | cibula |
50 g | tuk na vyprážanie |
500 g | šošovka |
podľa chuti: | |
ocot | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Šošovku preberieme a proper studenou vodou. Potom ju namočíme aspoň na hodinu do studenej vody. V tejto vode potom šošovku uvaríme domäkka. Po dovarení v prípade potreby zlejeme prebytočnú vodu. Teraz olúpeme a nakrájame cibuľku a osmažíme ju na tuku dozlata. Všetko zaprášime múkou a zalejeme trochou vody scedené z šošovky. Do zmesi pridáme tiež podľa chuti ocot. Všetko povaríme a potom vmiešame do uvarenej šošovky. Šošovku na kyslo ešte môžeme dochutiť soľou, prípadne korením. Podľa potreby ju ešte krátko povaríme. Šošovicu na kyslo podávame klasicky s uvareným párkom, volským okom, kyslú uhorkou alebo zelným šalátom. Najlepšie je šošovka teplá.