Šopský šalát
- šaláty
- bulharská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 163131x
Ochutnali ste na svojej dovolenke pravý šopský šalát? Zachutil vám balkánsky syr? Vyskúšajte recept bulharskej kuchyne na jeho prípravu. Uvedené množstvo je na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 g | petržlenová vňať |
soľ | |
2 ks | pečená paprika |
10 dkg | uhorka |
1 ks | cibula |
4 ks | paradajka |
10 dkg | balkánsky syr |
1 ks | paprika |
bulharské korenie | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Pečené paprikové struky, cibuľu, petržlen a surové paprikové struky nakrájame nadrobno. Očistená paradajky a uhorku (olúpanú) krájame na kúsky. Všetok zamiešame dohromady a položíme na tanier. Pred podávaním zalejeme olivovým olejom a osolíme. Ak máme, posypeme bulharským korením. Navrch nastrúhame syr. Ozdobíme zeleným petržlenom. Môžeme aj feferónku alebo Růžičkom z rajčiaka.