Sójové rezance so zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 44920x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plátok | maslo |
200 - 250 g | mrazená zeleninová zmes (mrkva, hrášok) |
1 l | voda |
1 balíček | sójové rezance |
1 kocka | zeleninový bujón |
podľa chuti: | |
sezamové semienka | |
sójová omáčka | |
bylinková soľ | |
sušené oregano | |
mletá sladká paprika | |
drvená rasca | |
podľa potreby: | |
sójové mlieko |
Postup prípravy receptu
Vodu privedieme spolu s kockou bujónu k varu. Vhodíme sójovej rezance a po pár minútach varenia pridáme mrazenú zeleninu. Varíme do zmäknutia asi 15 minút. Všetko scedíme a necháme odkvapkať. Hlbokou panvicu rozohrejeme s plátkom masla, vhodíme zmes sójového mäsa a zeleniny. Okoreníme bylinkovou soľou, rascou, oreganom a podľa chuti pokvapkáme sladkou sójovou omáčkou. Osmažíme a zalejeme sójovým mliekom a zasypeme mletou sladkou paprikou, vmiešame sezamové semienka. Naprudko a za stáleho miešania necháme mlieko vysmahnout. Sójové rezance so zeleninou podávame ako teplé hlavné jedlo, ako príloha nám postačí čerstvá nakrájaná zelenina, zvlášť podávame ak pokrm na večeru. Nakoniec môžeme posypať sezamom.