Sójové rezance s hráškom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70505x
Recept zo sójových nudliček. Výrazná chuť pokrmu, nerozoznateľné od pravého mäsa.
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | sójové rezance |
1 balíček | mrazený hrášok |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
sladký kečup | |
mleté čierne korenie | |
diabolská zmes | |
sójová omáčka | |
soľ | |
podľa potreby: | |
voda | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Sójové rezance uvaríme v osolenej vode domäkka. Riadime sa návodom uvedenom na obale, väčšinou stačí 15 - 17 minút. Rezance scedíme a mierne vytlačíme vodu. Počas varenia sójového mäsa si olúpeme cibuľu a nakrájame ju na drobné kocky. Cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme sóju, celý sáčok mrazeného hrášku. Premiešame a začneme dochucovať. Pridáme sójovú omáčku, mleté čierne korenie, diabolskú nespevnenej zmes. Všetko podľa vlastnej chuti. Nakoniec pridáme trochu sladkého kečupu a podlejeme vodou. Dusíme do zmäknutia hrášku. Sójové rezance s hráškom podávame s tmavým libanonským chlebom. Recept môžeme použiť aj na plnenie tortilly.