Sójové plátky na paradajkách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 2843x
Sójové mäso s údeným lososom a šťavnatými paradajkami. Recept zvládne úplne každý.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
bylinková soľ | |
1,5 lyžice | olivový olej |
100 g | údený losos |
1 balíček | sójové plátky |
5 - 7 ks | keříková paradajky |
1 kocka | zeleninový bujón |
mletá štipľavá paprika | |
na potření: | |
ostrá dijonská horčica |
Postup prípravy receptu
Sójové plátky uvaríme podľa návodu na obale. Varíme je vo vriacej vode ochutenej zeleninovým bujóny. Mäkké sójovej plátky scedíme a vytlačíme z nich prebytočnú nasiaknutú vodu. Plátky potrieme ostrou horčicou. Počas varenia sójových plátkov nakrájame údeného lososa na kúsočky, paradajky na plátky. Na panvici rozohrejeme olej a plátky sóje spoločne s lososom osmažíme. Pridáme paradajky, posypeme pálivou paprikou a chvíľu podusíme pod pokrievkou. Na záver odkryjeme, aby sa voda z paradajok takmer vyparila. Sójové plátky na paradajkách podávame ako teplý hlavný chod s rôzne upravenými zemiakmi. Najlepšie sa hodí zemiaková kaša.