Sójová buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 130464x
K popoludňajšej káve sa hodí pripraviť podľa rýchleho a jednoduchého receptu niečo sladkého. Vyskúšajte recept mojej babičky na túto buchtu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
marmeláda na potretie | |
cesto: | |
1/2 l | polohrubá múka |
7 lyžíc | olej |
2 balíčky | prášok do pečiva |
1/2 l | cukor kryštál |
1/2 l | sójová múka |
1/2 l | mlieko |
2 ks | vajcia |
krém: | |
1 balíček | pudingový prášok |
2 lyžice | cukor múčka |
20 dkg | maslo |
poleva: | |
1 lyžica | mlieko |
10 dkg | cukor |
10 dkg | maslo |
1 lyžica | kakao |
Postup prípravy receptu
Do misy nasypeme sójovú a polohrubú múku a premiešame. Pridáme cukor, prášok do pečiva, vajcia a olej s mliekom. Dobre vymiešame a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 150 ° C asi 50 minút. Pripravíme si krém. Podľa návodu na vrecúšku uvaríme puding (ale bez cukru). Necháme ho vychladnúť. Našľaháme si maslo s cukrom, potom pridávame po lyžiciach studený puding. Príprava polevy. Maslo, cukor zmiešame s kakaom a pridáme mlieko. Rozpustíme (vhodnejšie je príprava v hrnci zábere vo väčšom s vodou). Upečenú buchtu potrieme zľahka marmeládou a navrstvíme pripravený krém. Pre jednoduchší a rýchlejší spôsob dokončenie môžeme povrch potrieť polevou. Porcia sójovej buchty môžeme pri podávaní podľa chuti zdobiť šľahačkou.