Sója s tofu na kari
- hlavné chody
- thajská kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 3378x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | sójové rezance |
1 ks | zelená paprika |
1 balíček | červená karí pasta |
1/2 dl | voda na podliaty |
1 lyžička | vegeta |
1 lyžica | kokosové mlieko |
1 ks | červená paprika |
1 balíček | tofu s morskou riasou |
1 ks | žltá paprika |
1 ks | červená cibuľa |
1 lyžica | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Sójové rezance vhodíme do vriacej vody ochutenej troškou vegety. Varíme podľa návodu na obale (zvyčajne asi 20 minút). Uvarenú sóju scedíme, necháme odkvapkať, vychladiť a nakrájame na kúsočky. Medzitým očistíme farebné papriky a nakrájame na väčšie kocky, rovnako tak tofu s morskou riasou. Cibuľu po očistenie nakrájame na půlkolečka, ktorá ešte rozkrojíme na štvrtky alebo menšie kúsky (nie kocky). Hlbokou panvicu rozpálime s olivovým olejom a pridáme karí pastu. Prehrejeme asi minútu, až pustí kari pasta arómu. Pridáme kokosové mlieko a vsypeme zeleninu. Pár minút za občasného premiešania restujeme, potom mierne podlejeme vodou a necháme asi ešte 2 - 3 minúty zahrievať. Odstavíme, vsypeme sóju, tofu a premiešame. Sóju s tofu na kari dalej nemusíme ochucovať, kari pasta všetko zvládne. Sóju s tofu na kari podávame ako hlavný chod. Dá sa jesť za tepla, ale lepšie chutí studený. Recept je na 2 veľké porcie.