Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Snehový ríbezľový koláč

  • múčniky
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68659x
Snehový ríbezľový koláč

Sladký a osviežujúci koláč pre letné dni.

vytlačiť recept Snehový ríbezľový koláč
recept Snehový ríbezľový koláč sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

400 g polohrubá múka
2 lyžice mlieko
60 g cukor múčka
1 balíček prášku do pečiva
240 g margarín
4 ks žĺtok

na ozdobu:

50 g cukor múčka

náplň:

600 g ríbezle

poleva:

4 ks bielok
350 g cukor múčka

Postup prípravy receptu

Múku premiešame s práškom do pečiva. Pridáme žĺtky, tuk, cukor, mlieko a ručne vymiešame hladké cesto. Rúru predhrejeme na 200 - 250 ° C. Na doske doske vyvaľkáme z cesta placku o veľkosti pekáča alebo plechu a prenesieme ho na neho. Cesto môžeme vyvaľkať na pečenie papiera a preniesť ho na papieri. Korpus pečieme v predhriatej rúre do ružova. Potom rúru zmiernime. Z bielkov a cukru vyšľaháme pevnú snehovú hmotu. Predpečený korpus poukladáme ríbezľami. Na neho rozotrieme snehovú penu a všetko posypeme zvyšným cukrom. Snehový ríbezľový koláč vložíme do rúry a dopečieme ho tak, aby sa pena rozpustila. Snehová ríbezľový koláč podávame radšej teplý. Ríbezľový koláč sa skvele hodí v letné dni, pretože zároveň sladký aj ľahko slabo kyslá.

Komentáre k receptu Snehový ríbezľový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty