Snehový ríbezľový koláč
- múčniky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 68659x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
400 g | polohrubá múka |
2 lyžice | mlieko |
60 g | cukor múčka |
1 balíček | prášku do pečiva |
240 g | margarín |
4 ks | žĺtok |
na ozdobu: | |
50 g | cukor múčka |
náplň: | |
600 g | ríbezle |
poleva: | |
4 ks | bielok |
350 g | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Múku premiešame s práškom do pečiva. Pridáme žĺtky, tuk, cukor, mlieko a ručne vymiešame hladké cesto. Rúru predhrejeme na 200 - 250 ° C. Na doske doske vyvaľkáme z cesta placku o veľkosti pekáča alebo plechu a prenesieme ho na neho. Cesto môžeme vyvaľkať na pečenie papiera a preniesť ho na papieri. Korpus pečieme v predhriatej rúre do ružova. Potom rúru zmiernime. Z bielkov a cukru vyšľaháme pevnú snehovú hmotu. Predpečený korpus poukladáme ríbezľami. Na neho rozotrieme snehovú penu a všetko posypeme zvyšným cukrom. Snehový ríbezľový koláč vložíme do rúry a dopečieme ho tak, aby sa pena rozpustila. Snehová ríbezľový koláč podávame radšej teplý. Ríbezľový koláč sa skvele hodí v letné dni, pretože zároveň sladký aj ľahko slabo kyslá.