Snehová buchta s čerešňami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 29591x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | prášok do pečiva |
200 g | tuk (maslo) |
4 ks | žĺtok (L) |
500 g | polohrubá múka |
150 g | cukor krupica |
1 balíček | vanilkový cukor |
100 ml | mlieko |
náplň: | |
200 g | cukor krupica |
4 ks | bielok |
500 g | vykôstkované čerešne |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva, cukrom i vanilkovým cukrom. Do sypkej zmesi pridáme mlieko, žĺtky a rozohriaty vychladnutý tuk (maslo). Všetky ingrediencie dobre premiešame. Cesto rozotrieme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň po častiach cukor. Nakoniec opatrne vmiešame čerešne (prípadne iné sezónne alebo zavárané ovocie). Snehové čerešne rozotrieme na cesto. Vložíme do vyhriatej (200 ° C) rúry a zvoľna (150 ° C) upečieme dozlatista. Pred podávaním poprášime snehovú buchtu s čerešňami práškovým cukrom.