Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanový zapečený karfiol

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 160711x
Smotanový zapečený karfiol

Karfiol zapečený v syrovej - smotanovej omáčke s voňavou bazalkou. Môže do neho pridať jemnú šunku alebo pršut.

vytlačiť recept Smotanový zapečený karfiol
recept Smotanový zapečený karfiol sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g tavený syr
2 ks žĺtok
150 - 200 g ementál alebo iný tvrdý syr
tuk
2 lyžice maslo
1 ks karfiol
1 lyžica sušená bazalka
250 ml sladká smotana
soľ

Postup prípravy receptu

Očistený karfiol rozdelíme na ružičky a namočíme na 15 minút do octovej alebo slanej vody, aby sme sa zbavili drobného hmyzu. Potom karfiol uvaríme v slanej vode alebo v pare. Vodu z karfiolu nevyléváme.
Uvarený karfiol rozdelíme na menšie ružičky a necháme vychladnúť. Syr nastrúhame.

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a vymiešame zápražku. Tú zriedime s trochou vývaru a prevarte. Pridáme do neho tavený syr a všetko vyšľaháme metličkou dohladka. Potom omáčku osolíme, pridáme bazalku a nakoniec prilejeme smotanu. Omáčku povaríme dofúkajte. Potom ju odstavíme z ohňa a primiešame do nej žĺtky.

Vymažeme si zapekaciu misku. Vyložíme ju karfiolom, zalejeme syrovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom.

Misku vložíme do predhriatej rúry a pečieme len do tej doby, než karfiol a syr začnú zlátnout.

Takto pripravený karfiol podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.

Komentáre k receptu Smotanový zapečený karfiol (1 komentár)

  • lucia 04.July 2012 17:13

    Lahky,ale super recept.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty