Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanový kel s mrkvou

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131352x
Smotanový kel s mrkvou

Výborná a zdravá príloha k mäsu.

vytlačiť recept Smotanový kel s mrkvou
recept Smotanový kel s mrkvou
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g maslo
4 ks Mrkva
1 ks kel
voda
4 lyžice smotana

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
muškátový oriešok

Postup prípravy receptu

Z kelu odstránime vrchné listy a rozpolíme ju. Odstránime aj tvrdý koštiaľ a kapustu umyjeme. Potom ju nakrájame na rezance. Nemusí byť príliš dlhé. Mrkva očistíme a nastrúhame na tenké rezance. Môžeme použiť aj robota. Do hrnca lejeme toľko vody, aby bola zelenina ponorená a privedieme ju k varu. Keď je voda vriacej, vsypeme kel s mrkvou, premiešame 6 minút povaríme. Potom pridáme maslo a smotanu, osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom, karí alebo iným korením podľa chuti. Už len krátko povaríme a odstavíme. Smotanovou kel s mrkvou podávame samostatne so zemiakmi alebo ako prílohu k mäsu.

Komentáre k receptu Smotanový kel s mrkvou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty