Smotanový kel s mrkvou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 131352x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | maslo |
4 ks | Mrkva |
1 ks | kel |
voda | |
4 lyžice | smotana |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
muškátový oriešok |
Postup prípravy receptu
Z kelu odstránime vrchné listy a rozpolíme ju. Odstránime aj tvrdý koštiaľ a kapustu umyjeme. Potom ju nakrájame na rezance. Nemusí byť príliš dlhé. Mrkva očistíme a nastrúhame na tenké rezance. Môžeme použiť aj robota. Do hrnca lejeme toľko vody, aby bola zelenina ponorená a privedieme ju k varu. Keď je voda vriacej, vsypeme kel s mrkvou, premiešame 6 minút povaríme. Potom pridáme maslo a smotanu, osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom, karí alebo iným korením podľa chuti. Už len krátko povaríme a odstavíme. Smotanovou kel s mrkvou podávame samostatne so zemiakmi alebo ako prílohu k mäsu.