Smotanový baránok
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 63786x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | prášok do pečiva |
citrónová kôra | |
250 ml | smotana na šľahanie |
4 ks | vajcia |
1 sklenka | cukor múčka |
2 sklenky | polohrubá múka |
Postup prípravy receptu
Žĺtky starostlivo oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom. Pridáme preosiatu múku premiešané s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou, zalejeme šľahačkou, riadne premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej Beránková formy a dáme do mierne predhriatej rúry piecť. Vychladnutého baránka pocukrujeme alebo polejeme čokoládovou alebo inou polevou a ozdobíme podľa vlastného vkusu.