Smotanovo-paradajková omáčka s mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 131757x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
koreniacu zmes barbecue | |
300 g | anglická slanina |
drvený farebný korenie | |
4 ks | kuracie prsné rezne |
olej | |
omáčka: | |
1 ks | cibula |
50 g | niva |
chilli korenie | |
4 lyžice | kečup |
500 ml | smotana na varenie |
škrob | |
2 strúčiky | cesnak |
príloha: | |
750 g | halušky |
Postup prípravy receptu
Najprv si očistíme a nakrájame ingrediencie. Cibuľu na drobno, slaninu (môže byť plátkový aj vcelku) na kocky alebo na malé prúžky, kuracie mäso na kocky. Kuracie mäso je lepšie vopred nasolit, pridať korenie - barbecue, korenie, ľahko chilli (podľa chuti) a nechať asi 30 minút uležať v oleji. Potom dáme osmažiť cibuľku so slaninou a pridáme kuracie mäso. Keď je mäso osmahnuté, vlejeme na neho smotanu a rozpustíme v nej rozdrobenie nivu. Ľahko prisypeme škrob a tým omáčku zahustíme. Zamiešame, osolíme, pridáme chilli korenie, prelisovaný cesnak. Pridáme kečup, len asi 2 lyžice, je tu pre farbu, nesmie prebiť chuť pokrmu. Smotanu len krátko povaríme so škrobom, zhruba 3 minúty. Ako prílohu odporúčam halušky či cestoviny. Na tanier dáme hotovú prílohu (halušky, cestoviny) doprostred vlejeme omáčku, podávame teplé. Smetanovo-paradajkovou omáčku s mäsom môžeme lehounce posypať parmezánom a ozdobiť vetvičkou čerstvej bazalky. Do omáčky môžeme pridať zeleninu alebo huby. Chilli je tu podľa chuti, ako má rád kto ostré.