Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanovo-paradajková omáčka s mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131289x
Smotanovo-paradajková omáčka s mäsom

Rýchla a jednoduchá, chutná večera pre milovníkov talianskej kuchyne.

vytlačiť recept Smotanovo-paradajková omáčka s mäsom
recept Smotanovo-paradajková omáčka s mäsom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

koreniacu zmes barbecue
300 g anglická slanina
drvený farebný korenie
4 ks kuracie prsné rezne
olej

omáčka:

500 ml smotana na varenie
škrob
2 strúčiky cesnak
1 ks cibula
50 g niva
chilli korenie
4 lyžice kečup

príloha:

750 g halušky

Postup prípravy receptu

Najprv si očistíme a nakrájame ingrediencie. Cibuľu na drobno, slaninu (môže byť plátkový aj vcelku) na kocky alebo na malé prúžky, kuracie mäso na kocky. Kuracie mäso je lepšie vopred nasolit, pridať korenie - barbecue, korenie, ľahko chilli (podľa chuti) a nechať asi 30 minút uležať v oleji. Potom dáme osmažiť cibuľku so slaninou a pridáme kuracie mäso. Keď je mäso osmahnuté, vlejeme na neho smotanu a rozpustíme v nej rozdrobenie nivu. Ľahko prisypeme škrob a tým omáčku zahustíme. Zamiešame, osolíme, pridáme chilli korenie, prelisovaný cesnak. Pridáme kečup, len asi 2 lyžice, je tu pre farbu, nesmie prebiť chuť pokrmu. Smotanu len krátko povaríme so škrobom, zhruba 3 minúty. Ako prílohu odporúčam halušky či cestoviny. Na tanier dáme hotovú prílohu (halušky, cestoviny) doprostred vlejeme omáčku, podávame teplé. Smetanovo-paradajkovou omáčku s mäsom môžeme lehounce posypať parmezánom a ozdobiť vetvičkou čerstvej bazalky. Do omáčky môžeme pridať zeleninu alebo huby. Chilli je tu podľa chuti, ako má rád kto ostré.

Komentáre k receptu Smotanovo-paradajková omáčka s mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty