Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanovo-čokoládový nákyp

  • dezerty
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3736x
Smotanovo-čokoládový nákyp

Sladký dezert z čokolády, smotany a našľahaných žĺtkov. Podávame teplý aj studený.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Smotanovo-čokoládový nákyp
recept Smotanovo-čokoládový nákyp
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vanilkový struk
3 lyžice med
1 lyžica zemiakový škrob
1 kelímok smotana na varenie
3 ks žĺtok
100 g kvalitná horká čokoláda
1 kelímok smotana na šľahanie

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Obe smotany zmiešame v ohňovzdorné miske a vo vodnom kúpeli zahrievame asi 10 minút s vanilkovým strukom. Vanilkový struk vyberieme av rozohriatej smotane necháme za stáleho miešania rozpustiť horkú čokoládu s vyšším obsahom kakaa. Zložíme z tepla. Žĺtky rozšľaháme s medom, dáme do vodného kúpeľa a po častiach všleháme Smetanovo-čokoládovú zmes. Pridáme zemiakový škrob a šľaháme do zhustnutia. Zmes na Smetanovo-čokoládový nákyp vlejeme do maslom vymastenej formy a pečieme v rúre vyhriatej rúre na 180 ° C asi 25 minút. Smetanovo-čokoládový nákyp podávame ako teplý dezert, ale je dobrý aj za studena. Recept je na 2 - 3 väčšie porcie alebo na 4 menšie.

Komentáre k receptu Smotanovo-čokoládový nákyp (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty