Smotanovo-čokoládový nákyp
- dezerty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3736x
Sladký dezert z čokolády, smotany a našľahaných žĺtkov. Podávame teplý aj studený.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vanilkový struk |
3 lyžice | med |
1 lyžica | zemiakový škrob |
1 kelímok | smotana na varenie |
3 ks | žĺtok |
100 g | kvalitná horká čokoláda |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Obe smotany zmiešame v ohňovzdorné miske a vo vodnom kúpeli zahrievame asi 10 minút s vanilkovým strukom. Vanilkový struk vyberieme av rozohriatej smotane necháme za stáleho miešania rozpustiť horkú čokoládu s vyšším obsahom kakaa. Zložíme z tepla. Žĺtky rozšľaháme s medom, dáme do vodného kúpeľa a po častiach všleháme Smetanovo-čokoládovú zmes. Pridáme zemiakový škrob a šľaháme do zhustnutia. Zmes na Smetanovo-čokoládový nákyp vlejeme do maslom vymastenej formy a pečieme v rúre vyhriatej rúre na 180 ° C asi 25 minút. Smetanovo-čokoládový nákyp podávame ako teplý dezert, ale je dobrý aj za studena. Recept je na 2 - 3 väčšie porcie alebo na 4 menšie.