Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanové zemiaky s nivou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65712x
Smotanové zemiaky s nivou

Jeden z mnohých receptov na zapečené zemiaky, tentoraz s nivou, smotanou a cibuľou.

vytlačiť recept Smotanové zemiaky s nivou
recept Smotanové zemiaky s nivou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 dkg tvrdý syr
5 ks zemiaky
10 dkg šunka alebo gothaj
1 kelímok smotana na varenie
1 ks väčšie cibule
10 dkg niva

podľa chuti:

vegeta
korenie
soľ
Sušená petržlenová vňať

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Zemiaky v šupke umyjeme, vložíme do hrnca s vodou a uvaríme domäkka. Po uvarení vodu zlejeme a zemiaky necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme syr a údeninu. Nivu aj tvrdý syr nastrúhame na hrubšom strúhadle a dáme do misy. K syru prilejeme smotanu na varenie a premiešame. Saláma (šunka, gothaj) nakrájame na kocky a opečieme na oleji dozlatista. Zapekacie misu vymažeme maslom. Cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky. Vychladnuté zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Na dno misy narovnáme zemiaky, ktoré posypeme opečeným salámou. Potom zemiaky pokryjeme nakrájanou cibuľou. Všetko osolíme, okoreníme, posypeme sušenú petržlenom a vegetu. Nakoniec povrch zalejeme smotanou so syrom. Takto pripravený pokrm dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne 40 minút, až povrch pokrmu zozlatne. Smotanové zemiaky po upečení ihneď podávame, nezabudneme ozdobiť zeleninou podľa chuti.

Komentáre k receptu Smotanové zemiaky s nivou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty