Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Smotanové zemiaky s cibuľkou

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64613x
Smotanové zemiaky s cibuľkou

Recept z nových zemiakov, ktoré ochutíme cibuľkou predsmažené na olivovom oleji alebo masle.

vytlačiť recept Smotanové zemiaky s cibuľkou
recept Smotanové zemiaky s cibuľkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 plátok maslo
1 kg nové zemiaky

na ozdobu:

kučeravý petržlen

podľa chuti:

1 - 2 ks veľká cibuľa
3 - 5 lyžíc kyslá smotana
slanina vcelku
soľ
čerstvý petržlen

podľa potreby:

olivový olej alebo maslo na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Zemiaky umyjeme, oškrabeme a nakrájame na kocky, vhodíme do osolenej vody a varíme domäkka. Z uvarených zemiakov zlejeme všetku vodu a necháme ich v hrnci trochu vychladnúť. Počas prípravy zemiakov si olúpeme a nadrobno nasekáme cibuľu a na rozohriatej panvici s množstvom oleja alebo masla ju dozlata osmažíme. Kto má rád, pridá aj na drobné kocky nakrájanú slaninu, ktorá tuk z časti nahradia, ale vegetariáni zostanú len u cibule. Osmahnutou cibuľku odstavíme. Zemiaky rozšťoucháme, podľa chuti ešte dosolíme, pridáme cibuľku a čerstvé bylinky, ktoré sme si vopred pomletie. Primiešame pár lyžíc kyslej smotany a plátok masla. Ihneď premiešame. Zemiaky s cibuľkou podávame ako prílohu k prírodne pripraveným řízkům, najlepšie z kuracieho. Sú vhodné ik pokrmom z rýb. Pri servírovaní zdobíme vetvičkou kučeravej petržlenu.

Komentáre k receptu Smotanové zemiaky s cibuľkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty